“Една голяма, седем малки е най-новото заглавие в репертоара на театър

...
“Една голяма, седем малки е най-новото заглавие в репертоара на театър
Коментари Харесай

Театър “Хенд” кани на премиера на силно провокативна комедия за абсурда на войната

“Една огромна, седем дребни ” е най-новото заглавие в репертоара на спектакъл “Хенд ”.

Дългоочакваната премиера е на 17 ноември 2022 г. от 19ч. в залата на театъра на бул. “Руски ” 18 (в двора на частно учебно заведение „ Дружба “), а още на идващия ден хитовата комедия потегля на турне в България. Младата натрупа на “Хенд ” ще зарадва публиката в градовете Бургас, Троян, Габрово, Хасково и София.

И този път режисьорът Иво Игнатов-Кени остава правилен на стила си, като основава една неуместна и мощно провокативна комедия.

“Абсурдът в представленията ми е правопропорционален на парадокса, в който живеем, тъй че очаквайте нещо в действителност шантаво ”, казва с усмивка Кени.

Осем млади артиста, приключили класа на Теди Москов сформират бойните редици на “Хенд ” и влизат в борба за сърцата на публиката. Разказват по какъв начин протестът на един артист трансформира “Снежанка и седемте джуджета ” във военна приказка. Всичко в това зрелище е ненадейно и друго. Стилът, актьорската игра, костюмите, сюжетът…Една комедия за безсмислието на войната, основана с доста обич от екип надарени съидейници.

Проектът е сбъднат с поддръжката на НФ “Култура ” по програма „ Творчески начинания 21 ”. Турнето се реализира с поддръжката на Министерство на културата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР